TÜFEKÇİOĞLU TİCARET
Ambalajlama Nedir?

Ambalajlama Nedir?

“Bir malı değişik malzeme ve araçlarla sararak taşınabilir saklanabilir ve tanınabilir hale getirme işlemine ambalajlama denir. ”

Bu eylemi gerçekleştirirken kullanılan mukavva kağıt plastik gibi her türlü maddeye de ambalaj malzemesi denir. Piyasada yüzlerce üretici binlerce ürün üretmekte ve bunları farklı fiyatlardan satmaktadır. 3 temel faktör ambalaj malzemelerinin fiyatına etki etmektedir; bunlar bahsi geçen malzemede kullanılan hammadde miktarı, hammaddenin çeşidi ve kalınlığıdır. Bu özellikler tüketiciyle paylaşılmadığında, tüketicinin karşılaştırma yapması engellenmekte ve temizlik malzemelerinde olduğu gibi suistimale açık bir konu haline gelmektedir. Kalitesiz ürün kullanan müşteriler ucuza aldıkları ürünlere daha yüksek bedeller ödemektedir.

En basit örnek ambalaj malzemelerinin çoğu kg ile satılmakta ama tane tane kullanılmaktadır. Bu sebepten ötürü önemli olan 1 adet ürün maliyetidir. Ucuz sanıp aldığınız 1kg naylon torbanın içinde kaç adet var hiç saydınız mı? Almış olduğunuz naylon torbanın 1 adedinin size maliyetini hiç hesapladınız mı? Mesela strech adet ile satılır fakat metre metre kullanılır. Strech alırken kaç metre olduğu size hiç belirtildi mi ya da alüminyum falya alırken içindeki masurasına hiç dikkat ettiniz mi? Daha bir çok örnekle bu hileleri çoğaltabiliriz. Firma olarak sattığımız ürünler konusunda çok titiziz. Müşterilerimizi aradıkları ürünler konusunda önceden bilgilendiririz, faturalarımızda ürünlerin özelliklerini detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

WhatsApp Hattı